Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Helder Licht: Den Helder’s Magisch Lichtfestival

Den Helder verwelkomt voor de zesde keer het lichtfestival 'Helder Licht', dat plaatsvindt van 27 oktober tot en met 12 november. Elke avond van 19.00 tot 23.00 uur kun je genieten van dit gratis toegankelijke evenement dat de stad transformeert in een betoverende nautische omgeving met dertien unieke lichtkunstwerken. De kunstwerken, met een nautisch thema, zijn speciaal voor Den Helder gemaakt en brengen de stad in de schijnwerpers.

Bezoekers kunnen een 2 km lange wandelroute volgen, beginnend bij de Watertoren, door het stadspark, de Keizerstraat en over de voormalige Rijkswerf via de Beatrixstraat. Een hoogtepunt van ‘Helder Licht’ is de projectie op de onderzeeër De Tonijn bij het Marinemuseum.

Naast de betoverende lichtkunstroute zijn er diverse aanvullende activiteiten gepland, waaronder de jaarlijkse ‘Lichtjesloop’ van Sportservice Den Helder, verlichte schepen in de Museumhaven van Willemsoord, en een muziek- en poëzie-evenement. Tevens worden er rondleidingen en fotocursussen aangeboden.

Mis deze kans niet om Den Helder te ervaren in een schitterend licht. ‘Helder Licht’ is een unieke bestemming voor een betoverende avond uit. Voor meer informatie, bezoek de officiële website van Helder Licht: https://www.denhelder.online/helderlicht

Bron: Citymarketing Den Helder

Publicatiedatum: 07/10/2023

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.