Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Gratis audiotour langs Zandvoortse kunst

Vanaf 20 juni kunnen liefhebbers van kunst genieten van een gratis audiotour langs 32 kunstwerken, verspreid in Zandvoort. De audiotour geeft achtergrondinformatie over de individuele beelden en hun makers. In combinatie met het beeldenrouteboekje wordt er een schitterend inzicht gegeven in de openbare kunst in Zandvoort.

Kees Verkade, Nel Klaassen, Edo van Tetterode, Charlotte van Pallandt, Marlène Sjerps en Kitty Warnawa. Stuk voor stuk bekende namen uit de kunstwereld, die allen een belangrijke rol spelen in het kunstdecor van Zandvoort. Vanaf de start van de beeldenroute bij het Zandvoorts Museum leidt de beeldenroute wandelaars langs 32 van hun mooiste kunstwerken. Deze werken staan verspreid door Zandvoort in het oude centrum, langs de duinen, in woonwijken en op de boulevard. Hiermee wordt niet alleen kennis gemaakt met kunst in de openbare ruimte, maar ook met de diversiteit die Zandvoort brengt.

Hilly Jansen, directeur Zandvoort Museum: “Ik zie het als een grote vorm van rijkdom als je de prachtige beelden ziet, gewoon buiten in woonwijken, op pleinen en de boulevard. Deze audiotour neemt je via bijzondere verhalen mee langs alle buitenbeelden. Dat je daarbij de mooiste plekjes van Zandvoort(her)ontdekt is een extra cadeau.“

Het beeldenrouteboekje is te koop bij het Zandvoorts Museum. De audiotour ‘Beeldenroute Zandvoort’ van het Zandvoorts Museum is ingesproken door Danielle Oonk en is te beluisteren via Spotify. Voor meer informatie over kunst in Zandvoort, kijkt u op www.visitzandvoort.nl/kunst-en-cultuur-zandvoort.

Bron: Zandvoorts Museum

Publicatiedatum: 26/06/2022

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.