Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Geef erfgoed plek in verkiezingsprogramma

Het Erfgoedplatform van Kunsten ’92 vraagt met zijn Erfgoedagenda 2021 aandacht voor zes grote thema’s waar erfgoed een belangrijke rol bij speelt: klimaat, leefomgeving, digitalisering, ondernemerschap, participatie en inclusie.

“Erfgoed”, zegt het platform, “is het visitekaartje van Nederland, het cement in de samenleving, een hub voor internationale samenwerking en een niet te onderschatten economische factor”.

Pamflet

Maart volgend jaar zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer. In aanloop daar naartoe zijn politieke partijen bezig met het schrijven van hun verkiezingsprogramma’s om die vervolgens aan hun achterbannen voor te leggen.

Het Erfgoedplatform van Kunsten ’92 wil dat in die programma’s plaats wordt ingeruimd voor erfgoed. Daarom roept het eenieder op onderstaand pamflet te lezen en zoveel mogelijk te verspreiden en onder de aandacht te brengen van de politiek.

“Want ook na maart 2021 is het van groot belang erfgoed, en de zorg daarvoor, op de politieke agenda te houden”.

Download hier het pamflet

Belangenorganisatie

Kunsten ’92 is de belangenorganisatie voor de hele culturele en creatieve sector, met 380 leden uit alle disciplines, van de kunsten tot nieuwe media, design, musea en monumenten, en van makers tot organisaties.

Met een gezamenlijke stem wil de organisatie het maatschappelijke en politieke klimaat voor cultuur in Nederland verstevigen. Tot de leden behoort erfgoedvereniging Heemschut.

Bronnen: Monumentaal en Kunsten92

Publicatiedatum: 13/11/2020

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.