Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Flowers & Fashion opent vandaag in het Flower Art Museum

Het Flower Art Museum in Aalsmeer presenteert vanaf 15 juli de tentoonstelling Flowers & Fashion. Een zomerse groepsexpositie met werk van elf kunstenaars, onder wie zeer gerenommeerde namen. Wat de kunstenaars bindt is hun passie voor textiel en decoratie, gevoed door inspiratie uit de natuur.

Flowers & Fashion is een viering van bloemen en mode. Florale motieven hebben deze eeuw een grootse comeback gemaakt in het straatbeeld. Bloempatronen zijn weer helemaal hip en al lang niet meer retro of ouderwets. In de tentoonstelling gaat het niet om de kleding die in winkels hangt maar om de kunstenaarsblik op mode. Ongebruikelijke materialen, aandacht voor duurzaamheid en de invloed van andere culturen spelen een prominente rol. Ook is er fotografie en schilderkunst te zien, met een focus op de weergave van stoffen en lichaamsversiering.

Flowers & Fashion. Beeld: Flower Art Museum

Veelzijdig

Het levert een verrassende tentoonstelling op met creaties die bezoekers niet snel zullen vergeten. Een modieuze hoepelrok van geprepareerde sinaasappelschil, een elegante ketting van mosselschelpen, kleurrijke patchworkjassen, kleding die geheel bestaat uit papier, fijnzinnige portretten met een hoofdrol voor de Japanse kimono; het is slechts een greep uit deze veelzijdige expositie. De kunstenaars zijn geselecteerd op basis van hun kwaliteit en originaliteit. Deelnemers zijn: Sylvia Blickman, Hélène van Dorp, Agnes van Dijk, Anne van den Heuvel, Willeke Klaassen, Mali Klein, Hanny Mallekote, Ineke Otte, Kaat Stieber, Pieter Wagemans en Marijke van Welzen.

Kaat Stieber – ‘Still Life on legs’

Flowers & Fashion is vanaf donderdag 15 juli open voor publiek en loopt tot en met zondag 10 oktober. Het Flower Art Museum is gevestigd in een voormalige pompkelder aan Kudelstaartseweg 1 in Aalsmeer, tegenover een monumentale watertoren. Het museum is open van donderdag t/m zondag, 13.00 tot 17.00 uur. Entree is € 6, kinderen t/m 12 jaar hebben gratis entree en museumkaarthouders krijgen 50% korting. Vooraf reserveren is niet noodzakelijk.

Agnes van Dijk – ‘Groene Kool’ – foto Lies Vogelzang.

Flora Imago

In het museum is vanaf 15 juli ook de kleinere tentoonstelling Flora Imago te zien, met bloem-fotoportretten van Margot van de Stolpe. De museumtuin is onderdeel van kunstproject De Elementen (op meerdere locaties in Aalsmeer). Hier staan ikebanasculpturen van de Sogetsu Branch Nederland en het vaste fotokunstwerk Wall of Flowers van AlexP. Meer informatie: www.flowerartmuseum.nl.

Flowers & Fashion. Beeld: Flower Art Museum

Omslagfoto: Pieter Wagemans – ‘Springtime Dreaming’

Bron: Flower Art Museum

Publicatiedatum: 15/07/2021

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.