Expositie: Werken op en aan het Noordzeekanaal

In de Loodsenzaal van het IJmuider Zee- en Havenmuseum is een nieuwe expositie te zien over ‘Werken op en aan het Noordzeekanaal’. Deze expositie is op vrijdag 25 maart geopend door de heer Robert de Jonge, voorzitter van het Loodswezen Amsterdam-IJmond.

Book 1 min

Op een groot tableau aan de wand is de loop van het Noordzeekanaal weergegeven, vanaf de Noordzee tot aan de havens van Amsterdam. Hierop zijn foto’s, informatie en leuke weetjes te zien over een variëteit aan werken op en aan het kanaal, zoals het loodswezen, de vletterlieden, vervoer over het water, bruggen, ponten en tunnels, over havens, zijkanalen en industrieën. In de vaste collectie van het museum is veel meer en aanvullende informatie te vinden over veel van deze onderwerpen.

Oude kaart van het Noordzeekanaal.

Bij de expositie staat een tablet met een leuke korte film over de opening van de Velsertunnel. Ook staat er een digitale fotolijst met foto’s van het Noordzeekanaal. Gedurende de looptijd van deze expositie draait in de filmzaal, tijdens openingsdagen, de film ‘Noordzeekanaal geschiedenis en ontwikkeling’.

Het Noordzeekanaal van boven. Luchtfoto: Henk Honing.

De expositie is te zien tot en met 18 september 2022. Het IJmuider Zee- en Havenmuseum is geopend op zaterdag-, zondag- en woensdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. In de schoolvakanties is het museum extra geopend. De museumkaart is geldig. Op de website van het museum staan alle actuele bezoekregels en verdere informatie.

Bron: IJmuider Zee- en Havenmuseum

Publicatiedatum: 19/04/2022

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN