Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Design by nature: bloemen & insecten in het Muiderslot

De kasteeltuinen staan (bijna) in bloei, de natuur ontluikt. Ook in het kasteel is de lente zichtbaar. De tentoonstelling “Design by Nature” in het Muiderslot nodigt uit om de schoonheid van de natuur te ervaren door de ogen van creatieve kunstenaars: fotograaf Marit van Ekelenburg en stylistenduo The Wunderkammer.

Zo zijn de kasteelruimtes aangekleed met spectaculaire eigentijdse bloemencreaties van het stylistenduo The Wunderkammer. Naast bloemen is er ruimte voor insecten, zij verdwijnen steeds meer uit de natuur. Hoogtijd dat ze nu een gezicht krijgen. De verbluffende close-up foto’s van insecten door fotograaf Marit van Ekelenburg benadrukken hun unieke structuren en schoonheid.

In een speciale audiotour is er naast aandacht voor de hedendaagse werken, aandacht voor bloemen en insecten die al eeuwen niet alleen in de tuinen zichtbaar zijn, maar ook op schilderijen en meubels: de natuurlijke wereld als inspiratiebron voor creatieve ontwerpen en kunstvormen.

Zaagwesp. Foto: Marit van Ekelenburg.

De tentoonstelling is te zien van 16 maart tot en met 12 mei 2024 in Rijksmuseum Muiderslot. Kijk voor meer informatie en tickets op de website van het kasteel.

Bron: Rijksmuseum Muiderslot

Publicatiedatum: 16/03/2024

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.