Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

De SpoorTuin geopend!

Op 15 juli start het uitgebreide zomerprogramma bij de Museumstoomtram. Ook de nieuwe museumroute op Tramstation Hoorn wordt die dag geopend voor onze bezoekers. Rondom de bestaande en nieuw gebouwde werkplaats wordt het verhaal over de stoomtram in Nederland verteld.

De SpoorTuin is het eerste onderdeel van deze totaal vernieuwde ‘ontdekkingstocht’ in Hoorn. Via de pagina ‘Vandaag op Reis’ is te zien op welke dagen de nieuwe SpoorTuin begeleid is geopend. Kinderen ontdekken hier de werking van rails, treinen en trams als vervoermiddel. Midden in een ‘super-modelspoorbaan’ worden goederen vervoerd tussen de stations ‘Hoorn’ en ‘Medemblik’.

De werkplaats in Hoorn is het volgende onderdeel op de route. Deze is in de afgelopen periode uitgebreid en maar liefst twee keer zo groot geworden! Wie hier binnen gaat staat in een keer oog in oog met twee Nederlandse stoomtramlocomotieven. De oudste is locomotief nummer 2 van de Rhijnlandsche Stoomtram uit 1881. De grootste is locomotief 23 van de Westlandsche Stoomtram uit 1918. Via een interactief spel kom je alles over beide locomotieven te weten. Maar, er is hier nog veel meer te ontdekken! Vanaf een veilige route ontdek je alles over de collectie stoomtramlocomotieven, de Tram voor Bello en de vakmensen die de stoomtrams restaureren en laten rijden.

Bron: Museum Stoomtram

Publicatiedatum: 15/07/2023

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.