Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

‘De Nieuwe Kunst’ in Museum Kennemerland

Vanaf zaterdag 3 oktober is een geheel vernieuwde presentatie in de voormalige burgemeesterskamer van het Museum Kennemerland te bezoeken. Trots laat het museum zien wat het in huis heeft op het gebied van twee van haar kerncollecties: De collectie Kinheim tapijten en de collectie Velser Aardewerk.

Voor deze presentatie is gastcurator en kunsthistorica Jannie Polak in de kunst van de nieuwe tijd gedoken, de vernieuwende kunstvormen in het begin van de vorige eeuw. Een tijd waarin er veel veranderde en vooral op kunstgebied vele nieuwe wegen zijn ingeslagen. Een tijd die ook nu nog kunstenaars inspireert. Voor de presentatie zijn negen tapijten uitgekozen in harmonie met een selectie uit de Velser Aardewerk collectie.

Jannie: “Hier word ik blij van, heel blij, het zijn twee mooie en bijzondere collecties die wij in deze presentatie in samenhang en volle glorie voor het voetlicht brengen. Al tijdens de opbouw van de tentoonstelling is te zien hoe mooi alles samenvalt. Ik hoop dat bezoekers straks verrast worden en net als ik zullen genieten van deze tentoonstelling.”

Ook Annelies Kwaak, Jasmin Wester, Calvin Kooiman, alle drie jonge ondernemers in het Beverwijkse kunstenaarscollectief Studio O, genieten van de opzet, het meedenken en de mogelijkheid om daar hun eigen inspiratie aan toe te voegen. “Wij zien zoveel aanknopingspunten voor ons eigen werk in deze presentatie. Het is echt lastig geweest om tot een afgewogen keuze te komen en daar ons eigen werk op te baseren. Maar oh, wat een mooi project om samen zoiets samen met het museum op te mogen zetten.”

Extra blij is het museum natuurlijk dat deze presentatie en de samenwerking met de ontwerpers/kunstenaars mogelijk is gemaakt door een subsidie van de Vereniging Rembrandt en de Turing Foundation in het kader van de regeling ‘De kracht van de vaste collectie’. Een heus steuntje in de rug in deze voor musea lastige tijden.

Vanaf zaterdag 3 oktober is de presentatie te bezoeken. Kijk voor de openingstijden en voorwaarden op www.museumkennemerland.nl

Bron: Museum Kennemerland

Publicatiedatum: 03/10/2020

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.