Bijzondere archeologische ontdekkingen en vondsten in de nieuwe kroniek

Elk jaar brengt de provincie Noord-Holland de archeologische kroniek van Noord-Holland uit. In de nieuwste uitgave, de archeologische kroniek 2022, staan foto’s en verhalen van alle archeologische ontdekkingen en vondsten die in dat jaar zijn gedaan.

Book 1 min

Jelle Beemsterboer, gedeputeerde Cultureel Erfgoed: “Veel van onze indrukwekkende archeologische vondsten zijn te bewonderen in archeologiemuseum Huis van Hilde. Om nog meer mensen te laten genieten van de archeologische collectie van de provincie Noord-Holland verschijnt jaarlijks de archeologische kroniek. In deze editie spreekt het verhaal van de bronzen zegelstempel me erg aan. De zegelstempel, die is gevonden tijdens het aanleggen van riolering in Egmond-Binnen, heeft de vorm van een wapenschild en is rond 1300 gemaakt. Van wie was deze bijzondere stempel? Dit soort vondsten zijn allemaal puzzelstukjes van het verhaal hoe onze provincie zich in de loop der eeuwen heeft ontwikkeld en hoe de bewoners van Noord-Holland leefden. Het laat zien waar wij, Noord-Hollanders, vandaan komen.”

De archeologische kroniek 2022 is zowel digitaal als gedrukt beschikbaar. Bestellen kan door een mail te sturen naar archeologiedepot@noord-holland.nl (de kroniek wordt dan gratis opgestuurd) of ga langs bij de balie van Huis van Hilde.

De bronzen zegelstempel

Huis van Hilde

In het archeologiemuseum Huis van Hilde zijn veel van de vondsten uit eerdere archeologische kronieken in het echt te bewonderen. De kronieken van voorgaande jaren staan op de website. Het Huis van Hilde is geopend dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en in het weekend van 11.00 tot 17.00 uur. Bezoekadres: Westerplein 6, 1901 NA Castricum.

Bron: Provincie Noord-Holland

Publicatiedatum: 09/11/2023

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

1 reactie

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN