Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Bezoekje aan Museumboerderij West-Frisia

Aan de Koningspade even buiten Hoogwoud heeft de tijd stilgestaan. In Museumboerderij West-Frisia waant u zich in een bewoonde stolpboerderij anno 1900.

Picknicken bij de Museumboerderij

Weidse vergezichten met veel groen rondom een monumentale stolpboerderij. In deze setting kunt u bij de Museumboerderij genieten van een overheerlijke picknick of lunch met West-Friese streekproducten.

Op het erf van de boerderij is er ook voor kinderen genoeg te zien en beleven: er zijn diverse dieren en in de grote tuin is meer dan voldoende ruimte om heerlijk te kunnen spelen, ook kan gebruik gemaakt worden van de buitenspellen.

Kom gezellig picknicken in de tuin van de Museumboerderij West-Frisa. Deze zomer bieden ze een gevulde picknickmand met streekproducten aan voor maar €12,50 voor 2 personen.

Erfbeesten

Verspreid over het erf van Museumboerderij West-Frisa staan diverse borden met informatie over de erfbeesten die hier leven. Bezoek het erf en wie weet komt u oog in oog te staan met een steenuil, een torenvalk of de grote bonte specht!

Het project erfbeesten is een samenwerking van het museum met STONE Steenuilenoverleg Nederland en tot stand gebracht met een bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Bezoek het museum

Een bezoek aan het museum zelf behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Het museum bevat een uitgebreide collectie gebruiksvoorwerpen die door de laatste eigenaar, Adriaan Donker, zijn bijeengebracht en/of afkomstig zijn uit de nalatenschap van zijn (voor)ouders.

Een unieke collectie waarbij vrijwilligers u graag meer vertellen over de achtergrond van de verschillende voorwerpen en de stolpboerderij waarin deze zich bevinden.

Sinds vorig jaar beschikt de museumboerderij over ‘de Kapberg’, een horecaruimte in huiselijke stijl met een fantastisch uitzicht over de omgeving en omringende weilanden. Tijdens openingstijden kunt u hier genieten van een kopje koffie of thee met West-Friese krentenmik of ander lekkers, ook bier van een lokale brouwer staat op de kaart.

Bron: Museumboerderij West-Frisia

Publicatiedatum: 06/08/2021

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.