Beleef de magie van de forten thuis

We zitten opnieuw in een rare periode met lockdown en avondklok. Met forten.nl hoef je je gelukkig geen moment te vervelen. Ondanks de coronamaatregelen zijn er binnen en buiten nog genoeg avonturen te beleven. En daarvoor hoef je niet ver weg!

Book 2 min

Speel de Waterliniequiz

Nu onze bewegingsvrijheid helaas nog beperkt is, moeten we er thuis het beste van maken. En wat is er dan leuker om mee te doen aan de waterliniequiz. We hebben 20 vragen voor je waarin we jouw forten- en waterliniekennis testen van de Stelling van Amsterdam, Nieuwe Hollandse Waterlinie en Atlantikwall. Wanneer je de quiz hebt ingevuld, kun je daarna direct je antwoorden bekijken en krijg je ook een toelichting op je fout ingevulde antwoorden, o.a. ook met filmpjes. Super leuk en leerzaam en je maakt kans op te gekke prijzen. Speel jij ook mee? Ga naar de quiz.

Puzzel een fort in elkaar

In deze tijd van thuis blijven is er tijd voor ouderwets legpuzzelplezier. De markt van puzzels zat al in de lift en gaat in de coronacrisis helemaal door het dak. Natuurlijk doet forten.nl mee met de puzzeltrend en dus kan je bij ons elke week een nieuwe online puzzel maken van een fort, het militaire landschap, een vestingstad of een ander onderdeel van de waterlinie. Kijk hier welke puzzels je kunt maken.

Kleurplaten maken is een leuke bezigheid voor thuis. Foto: forten.nl

Kleurplaten maken

Een kleurplaat maken staat garant voor een middagje creatief bezig zijn. Maak een mooie kleurplaat van een fort of kasteel voor jezelf of voor iemand anders. Kinderen die hun tijd besteden aan het voltooien van een kleurplaat blijven koste wat het kost gefocust, ze doen het beste wat ze kunnen, ondanks de drukte rondom hen. Dit stelt hen in staat concentratie- en focusvaardigheden te ontwikkelen, die hen zullen helpen als ze ouder worden op school en wiskunde- of spellinglessen moeten invullen, zonder dat ze last hebben van de drukte rondom. En omdat we nu allemaal binnen zitten vanwege Corona vind je via deze link altijd de leukste kleurplaten met forten, vestingsteden, bunkers en kastelen.

Vestingsteden virtueel

Bekijk de video’s van Walk Warp. De vestingsteden zijn tastbare bewijzen van de wordingsgeschiedenis van Nederland. Met deze films kan iedereen genieten. Bekijk de video’s van Walk Warp via deze link.

Vesting! magazine. Foto: forten.nl

Vesting! magazine

Lees het magazine van de Oude Hollandse Waterlinie en Zuiderwaterlinie. Deze waterlinies vormen een belangrijk onderdeel van onze geschiedenis. De magazines zijn gratis te bekijken via deze link.

Wandelen, fietsen en varen

Van Den Helder tot Bergen op Zoom; in de verschillende Waterlinies zijn volop wandel-, fiets- en vaarroutes ontwikkeld. De afwisseling en vele jaren van rust hebben prachtige oases opgeleverd in het polderland van West-Nederland. Ervaar de unieke flora en fauna én verborgen schatten van ons erfgoed zelf en ga op pad langs de ware hotspots van de natuur! Kies hier een rustige of uitdagende route langs forten en linies.

Bron: forten.nl
Omslagfoto: Fort Sabina, via forten.nl

Publicatiedatum: 03/02/2021

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN