Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Amsterdam, creatieve stad (1600-1900)

Wat is een creatieve stad? Op die vraag bestaat geen eenduidig antwoord. Maar dat Amsterdam door de eeuwen heen een creatieve stad was en bleef, staat wel vast. Sinds jaar en dag trekken creatieve talenten van heinde en verre hier naartoe. Steden worden gemaakt door hun bewoners. Hoe kwamen zij in Amsterdam terecht? Wat bracht hen hier? En wat droegen zij bij aan de cultuur en creativiteit?

In vier zalen en tijdvakken presenteert het Allard Pierson een overzicht van de Amsterdamse cultuurgeschiedenis. We beginnen met de 16e eeuw, waarin de eerste boeken worden gedrukt in Amsterdam. In de 17de eeuw wordt Amsterdam de rijkste stad van Europa. In de 18de eeuw kijken we naar het stedelijke culturele leven. In de 19de eeuw zien we hoe de stad zichzelf opnieuw uitvindt – met succes.

Amsterdam Creatieve Stad is een caleidoscopische tentoonstelling die voortdurend in beweging is. Drie keer per jaar komen nieuwe verhalen aan bod. Zo zie je hier steeds weer nieuwe creaties van bekende én onbekende Amsterdammers.

Creatieve industrie in Amsterdam. Beeld: Allard Pierson.

Het Allard Pierson is het museum en kennisinstituut voor de erfgoedcollecties van de Universiteit van Amsterdam. Hier staat het verbinden van de wereld van de universiteit met de maatschappij centraal.

Het Allard Pierson is van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 geopend. Tickets kun je vooraf online kopen, of bij de kassa van het museum. Kijk voor meer informatie op de website van het Allard Pierson.

Bron: Allard Pierson

Publicatiedatum: 28/05/2022

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.