Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Alkmaar krijgt twee muziekmusea erbij

Alkmaar heeft al het grootste Beatles Museum ter wereld, maar nu komt er een positieve verandering bij. Naast het Beatles Museum Alkmaar komen er twee nieuwe musea bij. Vanaf 4 december zal het pand van het Beatles Museum Alkmaar maar liefst drie verschillende musea bevatten.

Elvis Presley Museum

In Culemborg staat al twintig jaar het grootste Elvis Museum van Nederland. Wegens gezondheidsklachten is de eigenaar helaas genoodzaakt om het museum te sluiten dus het museum dreigde te stoppen. Een enorme collectie, een levenswerk van meer dan 50 jaar stond op het punt uiteen te vallen. Gelukkig nam de eigenaar van het Elvis Museum contact op met Azing Moltmaker van het Beatles Museum Alkmaar en heeft het Beatles Museum Alkmaar het Elvis Museum in zijn geheel overgenomen. En hiermee kwam een unieke overname tot stand. Nog niet eerder nam een muziekmuseum de collectie over van een ander muziekmuseum. De volledige collectie zal overgebracht worden in het Beatles Museum Alkmaar in een ruimte van ruim 100m2. Het Beatles Museum Alkmaar zal haar Beatles collectie niet inkorten, maar maakt de 100 m2 vrij in het achterste gedeelte van het museum pand.

Foto: Beatles Museum Alkmaar.

Het Zeezender Museum

Gelijktijdig met de opening van het Elvis Museum zal een derde museum haar intrede doen in het pand van het Beatles Museum Alkmaar. Met ongeveer 60m2,  komt ook een prachtig klein Zeezender Museum in het pand van het Beatles Museum Alkmaar. Een prachtige collectie van modellen van de radiozendschepen zal te zien zijn. Schepen als Radio Veronica, Radio Noordzee International en Radio Londen (om maar een paar van de 14 schepen te noemen) geven de bezoekers een goed zicht op de unieke radio zendschepen die zo belangrijk zijn geweest voor de popmuziek van toen en nu. De kans was groot geweest dat we nooit van The Beatles en andere Engelse bands zouden hebben gehoord zonder deze radio piraten. Een welkome aanvulling op het Beatles en Elvis museum.

Foto: Beatles Museum Alkmaar.

Openingsfeest

Het Beatles Museum is van 22 november tot en met 3 december 2021 gesloten voor verbouwing. De grote heropening van het Beatles Museum Alkmaar en de opening van de twee nieuwe musea vinden plaats op 4 december 2021. Er zal live muziek te horen zijn van een Beatles band en een Elvis performer. Ook vindt die dag de presentatie plaats van het 85e Beatles boek ‘De honderd meest unieke Beatles hoezen’ van Azing Moltmaker.

Met drie belangrijke muziek musea op maar liefst 1200 m2 oppervlakte en slechts één toegangsprijs wordt Alkmaar dé muziekstad van Nederland.

Bron: Beatles Museum Alkmaar

Publicatiedatum: 06/11/2021

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.