Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Agendatip: 7 oktober – rondleiding Comenius Mausoleum

Heeft u nog niks gepland voor zondag 7 oktober aanstaande? Dat komt dan goed uit, want dat kunt u mooi aanhaken bij een rondleiding in het Comenius Mausoleum.

Veel mensen kennen het Comenius Museum in Naarden wel van naam, maar zijn er nog nooit binnen geweest. Om u te helpen deze stap te zetten, organiseert het Comenius Museum iedere 1e zondag van de maand een gratis rondleiding in het Mausoleum.

Comenius Mausoleum

Waalse kerk

Het Mausoleum is de laatste rustplaats van Comenius. In 1670 is hij hier begraven, toen het nog de Waalse kerk heette. Een eeuw lang raakte het graf in de vergetelheid en zelfs zoek. Toen het graf in 1929 herontdekt werd, werd het stoffelijk overschot herbegraven en is het huidige Mausoleum ingericht.
Verschillende Tsjechische kunstenaars van naam hebben hun bijdrage aan het interieur destijds verleend. Zo is een bijzondere plek ontstaan met een wonderlijk verhaal, dat tijdens de rondleiding uit de doeken wordt gedaan.

Rondleiding

De rondleiding is op 7 oktober 2018 om 15.00 uur en duurt ca. 20 minuten. Na afloop bent u dan in de gelegenheid om de huidige tentoonstelling te zien. Ook op 4 november a.s. kunt u een gratis rondleiding bijwonen. S.v.p. aanmelden: via: info@comeniusmuseum.nl of via: 035-6943045 (di-zo van 12.00-17.00 uur). Entree: € 6,=. Museumkaart geldig. N.B.: Er moet wel entree voor het museum betaald worden, maar de rondleiding is gratis!

Locatie: Comenius Museum, Kloosterstraat 33, 1411 RS Naarden. Zie ook: www.comeniusmuseum.nl.

De tentoonstelling ‘Het erfgoed van Comenius, de geboorte van Tsjechoslowakije’ is nog te zien t/m 28 oktober 2018. Openingstijden museum: di-zo van 12.00-17.00 uur. Gesl. 1/1, 27/4, 25/12, 31/12 en maandags. Normale entreeprijs museum: € 6,= ; Studenten: € 5,= ; Museumkaart/CJP/CKV/Kinderen t/m 12 jaar: gratis.

Het Comenius Museum is een klein cultuurhistorisch museum dat als doel heeft het gedachtegoed van Comenius levend te houden. Het bestaat uit museum en Mausoleum waar Comenius begraven ligt.

Publicatiedatum: 28/09/2018

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.