Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Wognum

Wol uit Wognum: de stolpboerderij van Fiona Mesman De Kromme Leek bij Wognum Terpen in West-Friesland

Streekmarkt in boerderij Welgelegen

Vanaf 1 april is het weer mogelijk om een bezoek te brengen aan boerderij Welgelegen in Wognum. Normaal gesproken is een bezoek alleen mogelijk via een rondleiding op verzoek, maar op zaterdag 6 april stelt de boerderij voor iedereen haar deuren open tijdens een gezellige streekmarkt.

>

Wol uit Wognum: de stolpboerderij van Fiona Mesman

Moeder en wolondernemer Fiona Mesman is dol op haar stolp. Dat ze er zo fijn woont, heeft ze niet alleen te danken aan haar eigen doorzettingsvermogen, maar ook aan dat van haar schoonouders, met wie ze het huis deelt. Samenwonen met je schoonouders, daar moest Fiona wel even aan wennen. Maar dit avontuur had niet beter kunnen uitpakken.

>

De Kromme Leek bij Wognum

De Kromme Leek is de enige voormalige veenrivier die nog herkenbaar is in het landschap van West-Friesland. Vanaf Wognum tot aan Wervershoof meandert het riviertje door het landschap. De Kromme Leek isĀ ongeveer 2500 jaar geleden ontstaan.

>

Terpen in West-Friesland

Bij terpen denk je vast aan Friesland en Groningen, maar ook in Noord-Holland komen ze voor. Terpen zijn opgehoogde stukken land die in eerste instantie dienden als vluchtheuvels tegen hoogwater, maar waar mensen later hoog en droog gingen wonen.

>