Wijk aan Zee

Vondst van de maand: Ala-Cola Gastarbeiders onderdak in Wijk aan Zee Onheilspellende tijden in de Gouden Eeuw

Een duik in de ge­schie­de­nis van de bad­mo­de

Op warme zomerdagen trekken Nederlanders massaal naar het strand. Noord-Holland heeft een breed aanbod aan mooie zandstranden. Zandvoort en Bloemendaal aan Zee staan hoog in de lijst van meest populaire badplaatsen in Nederland. Daarnaast zijn Egmond aan Zee, Callantsoog, Bergen aan Zee, Julianadorp aan zee, Wijk aan Zee, Castricum aan Zee en het strand van Pette favoriete bestemmingen. Op het strand geldt echter een eigen etiquette en mode.

>

Vondst van de maand: Ala-Cola

Elke maand presenteert Huis van Hilde, het archeologiecentrum van de provincie Noord-Holland, de vondst van de maand. Daar krijgen deze bijzondere bodemvondsten een eigen vitrine, op Oneindig Noord-Holland worden ze met een verhaal in het zonnetje gezet. Deze maand staan de opgravingen in Wijk aan Zee centraal.

>

Gastarbeiders onderdak in Wijk aan Zee

Iedereen die in Wijk aan Zee woont heeft wel iets met Tata Steel. Je hebt er gewerkt of familieleden werkten er – toen het bedrijf nog Hoogovens of Corus heette. Vele gezinnen in Wijk aan Zee gaven het staalbedrijf zelfs een plek onder hun dak. Zoals Nel de Goede, de buitenlandse arbeiders van Hoogovens waren bij haar welkome gasten.

>

Onheilspellende tijden in de Gouden Eeuw

Het kan spoken langs de kust van de Noordzee, vraag het maar aan de inwoners van de kustgebieden. En met elke storm is het weer spannend wat er allemaal op het strand aanspoelt.

>