Obdam

Noord-Hollandse dialecten luisteren Weel en Braken in Obdam

Kunstlezingen in Brink Obdam

Kunsthistoricus Martijn Pieters verzorgt op 7 oktober, 18 november en 16 december weer uiterst boeiende lezingen in Sociaal-Cultureel Centrum De Brink in Obdam. Alle drie de lezingen die Pieters komt geven, vinden plaats op donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur (de Schilderwerken De Boer zaal is open vanaf 19.30 uur).

>

Noord-Hollandse dialecten luisteren

Dialecten en streektalen zijn populair, zeker in de literatuur. Zo zijn er van Nijntje in de afgelopen jaren in diverse streektalen al meer dan 100.000 boeken verkocht. Van ‘Nijntje hep een feisie (op se Mokums)’ tot ‘opa en oma pluus’ (in ‘t Westfries). Uit onderzoek blijkt dat meeste mensen in wiens regio een streektaal wordt gesproken, het belangrijk vinden dat deze behouden blijft. Maar hoe klinken eigenlijk de diverse dialecten van Noord-Holland? Tom Wester van de werkgroep DINH (Dialecten In Noord Holland) presenteert hierbij een selectie van bijzondere korte verhalen.

>

Weel en Braken in Obdam

Aan de rand van het landelijk gelegen Obdam en omringd door groene weilanden, waakt de oude wipmolen ‘Weel en Braken’ over de gelijknamige polder.

>