Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Limmen

Vermaak voor als je graag met je voeten in de modder staat Een Heeroom waar velen misschien jaloers op waren Corneliuskerk in Limmen Zeg het met bloembollen

Vermaak voor als je graag met je voeten in de modder staat

Noord-Holland kent veel historische steden zoals Hoorn, Enkhuizen, Alkmaar en Haarlem. Maar ook de natuur en het platteland kent haar historische charme. Stolpboerderijen, kaasmarkten, groenteveilingen, tuinen, veekeuringen en een Concours Hippique. Dit en meer nostalgie van het leven buiten de stad vind je bij onderstaande evenementen en musea. Een top vijf van ons.

>

Corneliuskerk in Limmen

De Corneliuskerk is een vroeg twintigste-eeuwse rooms-katholieke kerk van architect P. Snel. De kerk had verschillende voorgangers aan de Dusseldorperweg. Een schuurkerk uit 1730 werd afgebroken in 1856 en vervangen door de voorloper van de huidige kerk.

>

Zeg het met bloembollen

Het is weer lente! Het zonnetje schijnt, de lammetjes dartelen in de wei… en de bloembollen schieten uit de grond. De in de winter nog kale velden lijken wel een regenboog nu zij door de meest uiteenlopende kleuren bloemen worden gekleurd. En dat is nou typisch Noord-Holland. Toeristen komen speciaal voor deze pracht naar onze regio. De bloembollen zijn al eeuwen in Nederland. Maar hoe is het zover gekomen? Maarten Timmer groeide op tussen de bloembollen en vertelde tijdens een lezing in het Alkmaars Historisch Café in 2011 over de geschiedenis van de bloembollen in Nederland.

>