Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Sow to Grow heeft ambitieuze plannen voor upgrade en renovatie

Sow to Grow, het inspirerende museum aan de Westerstraat in Enkhuizen staat aan de vooravond van een opwindende fase van groei en verbetering. In januari 2024 sluit het museum, na ruim 5 jaar, tijdelijk de deuren om ruimte te bieden voor een uitgebreide upgrade van de tentoonstellingsruimtes.

De renovatie begint met een artistieke transformatie van de ruimtes, waarbij nieuwe kleuren en sfeervolle verlichting worden geïntroduceerd om de bezoekerservaring te verrijken. Deze vernieuwing zal niet alleen esthetisch zijn, maar ook functioneel, met de toevoeging van dynamische elementen zoals bewegend beeld en geluid. De looproutes zullen op een logische wijze aangepast worden aan de ervaringen van de afgelopen jaren en een belangrijk aspect van de upgrade is de introductie van meer variatie in de tentoongestelde objecten.

Ook de tuin voor het historische gebouw en de Kloostertuin krijgen een make-over. Er komt meer ruimte voor planten, maar ook een indeling die buitenactiviteiten mogelijk maakt.

Voorwaarts

Het management van Sow to Grow is ervan overtuigd dat deze renovatie, die mede mogelijk is gemaakt met ondersteuning van de provincie Noord Holland, Ondernemersfonds Enkhuizen en RABO Bank, het museum zal transformeren tot een nog boeiender en educatieve bestemming.

Onder de bezielende leiding van een groep vrijwilligers is het upgrade project, onder de naam ‘VOORWAARTS’, opgezet. Na een jaar van voorbereiding liggen de draaiboeken klaar om uitgevoerd te worden.

De voorzijde van Sow to Grow. Foto: Sow to Grow.

Tijdelijk gesloten

De tentoonstelling Aardappel(w)Eters was tot 31 december te zien, nu is Sow tot Grow gedurende de maand januari voor het publiek gesloten om de werkzaamheden ongestoord te kunnen uitvoeren. Sow to Grow kijkt er naar uit om bezoekers vanaf februari opnieuw te verwelkomen om al een voorproef te krijgen van de herziene en verrijkte omgeving in ontwikkeling. Tijdens de nationale Museumweek, begin april, zal het vernieuwde Sow to Grow met een formele ceremonie worden geopend.

Voor meer informatie en updates over de renovatie kunnen geïnteresseerden contact opnemen via info@sowtogrow.nl

Over Sow to Grow

Sow to Grow is een uniek museum in Enkhuizen dat gewijd is aan het belang van plantenveredeling voor ons voedsel en welzijn en streeft ernaar bezoekers bewust te maken van de cruciale rol van landbouw en tuinbouw in onze samenleving en de impact ervan op ons dagelijks leven.

Bezoek de website www.sowtogrow.nl voor meer informatie.

Bron: Sow to Grow

Publicatiedatum: 07/01/2024

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.