Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Nieuw naambord voor Hollandse Waterlinies

UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies krijgt nieuwe naamborden langs de weg. De bekende bruine borden van de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie worden vervangen door borden met daarop de nieuwe naam ‘Hollandse Waterlinies’.

De Stelling van Amsterdam staat in december al 27 jaar op de UNESCO Werelderfgoedlijst. In 2021 is de Nieuwe Hollandse Waterlinie aan de erfgoedlijst toegevoegd. Vanaf dat moment gaan ze als één Werelderfgoed verder: ‘Hollandse Waterlinies’.

Inmiddels zijn bijna alle borden langs de rijkswegen omgewisseld. Langs de A12 bij Fort bij Vechten (Bunnik) worden de weggebruikers op de aanwezigheid van twee Werelderfgoederen gewezen: de Hollandse Waterlinies en de Neder-Germaanse Limes. Want ook de Limes kreeg vorige week vier nieuwe ANWB-borden langs de Nederlandse snelwegen.

Foto: Stichting Liniebreed Ondernemen.

De bruine borden langs snelwegen zijn in 2008 voor het eerst geplaatst via een project van het ministerie, Rijkswaterstaat en de ANWB. In het kader van het 125-jarig jubileum van de ANWB zijn deze borden aan 23 Nationale Landschappen aangeboden.

Bron: Stichting Liniebreed Ondernemen

Publicatiedatum: 06/01/2024

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.