Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Pampus gaat weer open!

Op 29 maart is het Goede Vrijdag, de start van het nieuwe seizoen! Het eiland is vanaf dan weer iedere dag open. Pampus kan niet wachten om je welkom te heten voor een seizoen vol avonturen en vernieuwing!

Eiland vol energie

Pampus’ nieuwe jaarthema is ‘Eiland vol nieuwe energie’ en die energie zit overal in. In het fort, dat nu geheel draait op ons eigengemaakte groene stroom. In een gloednieuwe workshop over het verduurzamen van bedrijven en organisaties. In de oesterzwammen die voor het eerst in het fort gekweekt worden. In nieuwe onderdelen in onze rondleidingen waarin duidelijk wordt hoe de huidige zelfvoorziening geïnspireerd is op het verleden. Teveel om op te noemen, dus kom het zien en ervaren!

Pasen valt tegelijk met ons openingsweekend en dat betekent paaseieren zoeken! Natuurlijk kun je ook vliegen in onze topattractie, de luchtballon. Of meegaan op rondleiding door het fort. Of je vergapen aan onze innovatieve watermaker…

Pampus ontwaakt uit de winterslaap. Foto: Forteiland Pampus.

Voor in de agenda

Wat is er komend seizoen allemaal op Pampus te verwachten? Alvast wat highlights voor je!

vrijdag 29 maart
Start seizoen 2024 – kom alles te weten over het soldatenleven in het fort en over de Stelling van Amsterdam, ontdek hoe Pampus werkt aan fossielvrij worden en geniet van alles dat het eiland je te bieden heeft

zondag 31 maart en maandag 1 april 
Paasbrunches (reserveer tijdig, houdt vanaf volgende week onze website in de gaten) en paaseieren zoeken (voor alle bezoekers)

vanaf half april
Vogel(aar)s op het eiland – tot aan het eind van het seizoen ben je om de woensdag welkom om aanwezig te zijn bij het vogelonderzoek op Pampus

rond half april
Pluk Pampus – leuk, lekker en leerzaam: brandnetels plukken op het eiland

zaterdag 27 april t/m zondag 5 mei
Meivakantie – het eiland komt bol te staan van de energieke activiteiten, voor alle leeftijden

donderdag 9 t/m zondag 12 mei
Proef Pampus – dé happening van het jaar waarin alles van Pampus samenkomt: een dynamisch familiefestival met van alles om mee te maken, speciale rondleidingen, spannende speurtochten, een timmerdorp, live muziek en natuurlijk veel lekkere hapjes!

vanaf vrijdag 19 juli
Zomerlicht – restaurantavonden waarin een hoofdrol is weggelegd voor het eiland (zoals bij Winterlicht het fort die rol krijg toebedeeld), je kunt neerstrijken waar je wilt en heerlijk genieten van zomerse uitzichten en mooie gerechten

vanaf woensdag 24 juli
Kamperen in het Schootsveld & exclusief overnachten in het Mistklokhuis – tot aan september kun je de magie van nachtelijk Pampus ontdekken, op vrijdag en zaterdag pik je meteen Zomerlicht mee!

Er is nog meer, ook verderop in het seizoen. zoals bijvoorbeeld het Grachtenfestival, het zwemevenement Rondje Pampus en de Nacht van de Nacht. Je leest er meer over in een van de volgende nieuwsbrieven.

Bron: Forteiland Pampus

Publicatiedatum: 22/03/2024

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.