Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Open Tuinen Dagen 2024

Tijdens het derde weekend van juni opent een reeks grachtentuinen, van zowel particulieren als instellingen, de deuren voor het publiek. Voor iedereen die nieuwsgierig is naar het groen dat schuilgaat achter de grachtenpanden zijn de jaarlijkse Open Tuinen Dagen het moment om op ontdekkingsreis te gaan.

Nieuw en oud in de grachtentuin

Als eigenaar van een grachtentuin heb je per definitie een relatie met het verleden. Alles om je heen ademt historie: de huizen, de bomen, de koets- en de tuinhuizen. Hoe bepaal je de koers bij de tuinaanleg? Wat behoud je, wat voeg je toe? Als bezoeker van een grachtentuin kom je in tuinen die eeuwen oud lijken maar toch nieuw zijn, of in tuinen die nieuw lijken maar voortborduren op eeuwenoude elementen. Dat spanningsveld, daar willen we meer van weten en daarom staan de Open Tuinen Dagen in het teken van: nieuw en oud.

Grachtentuinen Fonds

Een gedeelte van de opbrengst van de Open Tuinen Dagen komt ten goede aan het Grachtentuinen Fonds, beheerd door het Cultuurfonds. Met dit fonds worden Amsterdamse projecten gesteund die openbaar toegang tot groen erfgoed in de hele stad en voor de hele stad mogelijk maken. Van de grachten, voor de stad.

Tickets

Tickets voor de Open Tuinen Dagen 2024 zijn te koop via de website van Museum Van Loon t/m 13 juni voor €20,- (excl. service kosten). Gedurende de Open Tuinen Dagen zijn tickets te verkrijgen bij één van de startadressen aan de deur of via de webshop voor €22,50 (excl. service kosten). Tickets zijn drie dagen geldig, iedere tuin kan eenmaal bezocht worden (met uitgezonderd van de tuin van Museum Van Loon).

Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen onder begeleiding van een volwassene. Met een stadspas met groene stip is een bezoek aan de Open Tuinen Dagen dit jaar gratis. Op vertoon van uw stadspas aan de kassa van Museum Van Loon ontvangt u een gratis passe-partout.

Startadressen

Op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 juni 2024 kun je het Open Tuinen Dagen informatieboekje ophalen bij een van de onderstaande startadressen:

1. Amnesty International, Keizersgracht 177 Let op: PIN ONLY
2. Museum Van Loon, Keizersgracht 672 Let op: PIN ONLY
3. Huis Willet-Holthuysen, Herengracht 605
4. Huis Marseille, Keizersgracht 401

Meer informatie over de Open Tuinen Dagen is te vinden op:  Open Tuinen Dagen Amsterdam | Museum Van Loon

Bron: Museum van Loon

Publicatiedatum: 07/06/2024

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.