ONH on Tour: Sail Den Helder

Over een week is het zover! De kop van Noord-Holland kijkt er reikhalzend naar uit: het grootscheepse zeilfeest Sail Den Helder. De redactie van Oneindig Noord-Holland staat samen met de grootste zeilschepen ter wereld al in de startblokken. Tijdens de Marinedagen (29 juni-2 juli 2023) worden meer dan 350.000 bezoekers verwacht, die zich kunnen vergapen aan een race tussen ‘tall ships’, varend erfgoed, marinedemonstraties en een optocht door de binnenstad. En natuurlijk de stand van ONH met een uitdagende geschiedenisquiz, een prijsvraag, kinderactiviteiten en nog veel meer. Zien we je daar?

Book 1 min

Op zaterdag 1 juli zijn de tall ships voor het publiek open en kan er worden genoten van muziek op alle podia in de binnenstad. De redactie van Oneindig Noord-Holland is te vinden in een pagodetent aan de Visserijkade. Redactieleden Judith en Maartje staan klaar om bezoekers alles te vertellen over de website en de geschiedenis van Noord-Holland. Ook zijn er tal van activiteiten te doen voor jong en oud! Doe mee aan de uitdagende geschiedenisquiz en test je kennis over Den Helder en de Marine.

Schilderij van Albert Edward, de latere koning Edward VII (1841-1910), 1846. Schilder: Franz Xaver Winterhalter (1805–1873). Beeld: Wikimedia Commons.

Kom alles te weten over het matrozenpakje; de populairste kindermode aller tijden. Ga met een (originele) braniekraag en matrozenpet op de foto. Nadat je natuurlijk je best hebt gedaan op het bootje vouwen. Wiens bootje komt het eerst over de finish? Blazen maar!

Laat je vaardigheden zien met het maken van scheepsknopen. Zin in een wedstrijdje? Wie het eerst de knoop heeft, krijgt een applaus én een snoepje (de verliezer trouwens ook). Of liever kans maken op het bijzondere boek 326x Noord-Holland? Beantwoord dan de ONH-prijsvraag!

Beeld: Sail Den Helder

Over ONH on Tour

Ook dit jaar trekt de redactie van Oneindig Noord-Holland de provincie in. In 2023 bezoeken we Purmerend, Naarden, Den Helder, Haarlem en Weesp om alle Noord-Hollanders te laten kennismaken met de geschiedenis van hun provincie. Bekijk hieronder onze aftermovie van vorig jaar en beleef onze avonturen mee!

Weet u een evenement waar Oneindig Noord-Holland écht niet mag ontbreken? Tip de redactie dan via redactie@onh.nl.

Sail Den Helder, in combinatie met de Marinedagen, is te bezoeken van donderdag 29 juni t/m zondag 2 juli. Kijk hier voor het hele programma. 

Publicatiedatum: 22/06/2023

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN