Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Nationale Molendag

Op 11 en 12 mei 2024 is het weer Nationale Molendag, het grootste molenfeest van Nederland. Honderden wind- en watermolens in heel Nederland openen hun deuren om bezoek te ontvangen. Ga op met zijn allen op pad en kijk je ogen uit.

Elke molen is uniek en heeft zijn eigen verhaal. Er zijn dan ook duizenden enthousiaste vrijwilligers actief in molenland. Als molenaar, maar ook als molengidsen, in educatieteams of in molenwinkels waar meel, mosterd, olie, en meer molenproducten worden verkocht. Tijdens Nationale Molendag delen deze liefhebbers graag hun passie.

Molenaars en molengidsen staan overal klaar om hun bezoekers mee te laten genieten van dit oer-Hollandse levende monument. De geuren, geluiden, verhalen en de indrukwekkende oude techniek in een molen moet iedereen een keer beleven. Op veel plaatsen worden feestelijke activiteiten georganiseerd. En voor kinderen ligt er een leuk cadeautje klaar.

Beleef de geschiedenis, luister naar de verhalen van de molenaars en bekijk de techniek van de werkende en draaiende wind – en watermolens. Veel molens organiseren dat weekend activiteiten, er zijn vaak rondleidingen en je kan bij sommige molens lekkere ambachtelijke pannenkoeken eten. Vind hier een molen bij jou in de buurt.

Verhalen van de Wind

Dit jaar wordt voor het eerst tijdens Nationale Molendag het cultureel evenement ‘Verhalen van de wind’ georganiseerd. Hierbij brengen spoken word, muziek, beeld en geluid de verhalen van de molenaarscultuur tot leven. Ook worden er kinderworkshops georganiseerd die storytelling en maakopdrachten combineren.
Verhalen van de wind prikkelt je zintuigen en nodigt je uit om op een frisse en avontuurlijke manier in de molenaarscultuur te duiken.

Je kan dit evenement bijwonen bij molen de Zandhaas in Santpoort-Noord, molen De Adriaan in Haarlem en de molen van de Schoterveenpolder in Haarlem-Noord. Kijk hier voor tickets en data.

Bron: De Hollandsche Molen

Publicatiedatum: 04/05/2024

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.