Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Insecten in beeld in museum Historische Tuin Aalsmeer

Bessenschildwants, goudwesp, weidebeekjuffer, koninginnenpage… in de Historische Tuin kom je deze beestjes momenteel allemaal tegen. Het museum in Aalsmeer houdt deze maanden een tentoonstelling met grote foto’s van fascinerende insecten. Ook kunnen bezoekers meedoen aan een fotowedstrijd.

Plant & Insect is in 2024 het jaarthema van de Nederlandse Vereniging van Botanische Tuinen. Museum Historische Tuin Aalsmeer speelt hierop in met een fototentoonstelling. Op twintig afbeeldingen wordt getoond hoe gevarieerd, fraai en soms verbazingwekkend de insectenwereld is. De foto’s zijn gemaakt door fotografen van de natuurwerkgroep van Fotoclub Perspektief uit Houten. Van de steenrode heidelibel tot de blauwe breedscheenjuffer, de fotografen zijn erin geslaagd deze kleine beestjes in de natuur prachtig vast te leggen. De foto’s zijn verspreid over de Tuin, binnen en buiten, te vinden.

Eric Jobse, Vlieg op bloem. Via Historische Tuin Aalsmeer.

Fotowedstrijd

Het museum nodigt bezoekers en belangstellenden uit om ook zelf aan de slag te gaan. Tot 1 juli is het mogelijk om mee te doen aan een fotowedstrijd met het thema insecten. Ga naar buiten, maak een mooie foto van een bijzonder insect en stuur hem in! Er zijn leuke prijzen te winnen, waaronder een grote afdruk van je eigen foto en de mogelijkheid om deze te exposeren. Alle voorwaarden staan op: www.historischetuinaalsmeer.nl/beleef/fotowedstrijd/.

Connie Posthuma, Koninginnenpage. Via Historische Tuin Aalsmeer.

De fototentoonstelling over insecten is tot 1 augustus in het museum te bekijken. De Historische Tuin bevindt zich aan het Praamplein in Aalsmeer. Entree: € 6,50 of gratis met museumkaart. Meer informatie: www.historischetuinaalsmeer.nl.

Bron: Historische Tuin Aalsmeer

Publicatiedatum: 05/06/2024

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.