Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Bunkerdag 2024

Langs de kust van Nederland zijn nog veel sporen te vinden van de Tweede Wereldoorlog. De bunkers, gebouwd als onderdeel van de Atlantikwall, springen het meest in het oog. Op zaterdag 25 mei 2024 van 10.00 tot 17.00 uur zijn de bunkers van Zeeland tot de Waddeneilanden samen open voor Bunkerdag.

Om de bunkers tijdens Bunkerdag te bezoeken heb je een ticket nodig. Deze kun je op de dag zelf kopen bij de eerste deelnemende bunker die je bezoekt. Het ticket heeft de vorm van een polsbandje en daarmee kun je alle locaties bezoeken die zijn aangesloten bij Bunkerdag.

Tickets kosten:
€ 7,50 voor volwassenen/12+
€ 4,00 voor kinderen 4-12 jaar
Kinderen 0-3 jaar zijn gratis

Bekijk en download het programmaboekje hier!

Over Bunkerdag

Langs de kust van Nederland zijn nog veel sporen te vinden van de Tweede Wereldoorlog. De bunkers, gebouwd als onderdeel van de Atlantikwall, springen het meest in het oog. Normaal zijn deze fascinerende betonnen kolossen gesloten voor het publiek, maar tijdens Bunkerdag gaan ze voor één dag open!

Het achterliggende idee is dat één keer per jaar zoveel mogelijk bunkers open zijn voor het publiek. Bezoekers kunnen dan niet alleen kennis maken met dit unieke Duitse erfgoed, maar ook ervaren wat de gevolgen van de aanleg van de Atlantikwall voor de bewoners van destijds waren en hoe de linie het aanzien van onze kust ingrijpend heeft veranderd.

Kijk hier voor een overzicht van alle locaties en het programma op 25 mei.

Bunkermuseum Jansje Schong, Egmond aan Zee. Beeld: Wikimedia Commons, Foto:LoKiLeCh, CC BY-SA 3.0.

Bron: Bunkerdag

Publicatiedatum: 23/05/2024

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.