Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Buitententoonstelling ‘In het begin: ode aan de natuur’

Met een kunstzinnige buitententoonstelling en een aantrekkelijk publieksprogramma telt Het Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo af naar 25 maart. Dan wordt de buitententoonstelling ‘In het begin: ode aan de natuur’ geopend. Met de tentoonstelling nodigt het Heiligdom inwoners en bezoekers van de regio uit om de bedevaartplaats te (her)ontdekken als groene plek voor stilte en bezinning. En wil zij bezoekers na laten denken over hun relatie met de natuur.

Een unieke beleving

Wie tussen 25 maart en 25 september 2023 het bezinningspark van het Heiligdom– de grootste Mariale bedevaartplaats in Nederland – bezoekt, wandelt langs een unieke buitententoonstelling. Tussen de kapellen en het groen staan kunstwerken opgesteld, geïnspireerd op de zeven dagen uit het scheppingsverhaal (Genesis 1). De zeven kunstwerken worden speciaal voor deze tentoonstelling gemaakt door zeven verschillende kunstenaars en zijn nog niet eerder vertoond. Toegang tot de buitententoonstelling is gratis, donaties zijn welkom.

Jeroen de Wit, rector van het heiligdom: “Het scheppingsverhaal blijft intrigeren, ook al is het duizenden jaren oud. Het verhaal roept vragen op over onze oorsprong en onze verbinding met al wat groeit en bloeit.” De kunstenaars die bijdragen aan deze tentoonstelling verbinden op verrassende, intrigerende wijze het oude scheppingsverhaal aan onze huidige relatie met de natuur.

Bezinningspark pad naar kapel. Beeld: Het Onze Lieve Vrouw ter Nood.

De kunstenaars die zich aan de tentoonstelling hebben verbonden zijn (op volgorde van scheppingsdag): Timon Hagen, Martijn Duifhuizen, Ellen Rijsdorp en Mariska Mallee, Charlotte Brand, Esther Hoogendijk, Meg Mercx, en Rick Abelen.

Aan de tentoonstelling is een meditatieve wandeling langs de kunstwerken verbonden. In de beschikbare brochures geven teksten en kleine oefeningen verdieping aan de tentoonstelling en zetten de teksten aan tot bezinning en verwondering over de schepping én de natuur. Meer informatie, het boekje met de meditatieve wandeling en het complete programma is begin maart terug te vinden op www.olvternood.nl.

Bezinningspark buitenaltaar. Beeld: Het Onze Lieve Vrouw ter Nood

Programma vol activiteiten

De buitententoonstelling wordt omlijst door een veelzijdig publieksprogramma vol aantrekkelijke activiteiten. Zoals interessante lezingen, buitenconcerten met klassieke en lichte muziek, begeleide wandelingen, schrijf- en groenworkshops en een workshop natuurfotografie. De buitententoonstelling en de publieksactiviteiten vormen samen het programma Natuur & Geloof.

Beeld: Het Onze Lieve Vrouw ter Nood

Bron: Het Onze Lieve Vrouw ter Nood

Publicatiedatum: 01/02/2023

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.