Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Vrouwen van het Rijksmuseum

Judith Leyster

Presentator Cathelijne Blok, oprichter van The Tittymag, ontmoet conservator Ilona van Tuinen in de Eregalerij, waar ze het hebben over het werk van Judith Leyster, een van de weinige Nederlandse meesterschilders uit de 17de eeuw.

Maritge Vooght

In de tweede aflevering van Women of the Rijksmuseum praten presentator Cathelijne Blok en conservator in opleiding Femke Valkhoff over een 17de eeuws Frans. Hals-portret van Maritge Vooght. Wat blijkt: ze was een vrij beroemde bierbrouwer!

Aagje Deken en Betje Wolff

Presentator Cathelijne Blok en conservator Maartje Brattinga trekken ons de wereld van Aagje Deken en Betje Wolff in, twee maatschappijkritische schrijfsters. Twee hartsvriendinnen met een bijzondere en zeer innige vriendschap. Ze zijn geportretteerd op twee bijzondere 18e eeuwse glazen.

Charley Toorop

Presentator Cathelijne Blok en conservator Ludo van Halen bekijken het zelfportet van Charley Toorop (1891-1955). Ze kijkt ons hier zelfverzekerd aan. Ze is 42 en op het hoogtepunt van haar carrière. In totaal heeft ze 17 zelfportretten geschilderd. Samen zijn ze een portret van haar leven van jong meisje tot oude vrouw.

Female Power

In de laatste aflevering van Vrouwen van het Rijksmuseum laten presentator Cathelijne Blok en conservator Tamar van Riessen de hoogtepunten zien van de tentoonstelling op Rijksmuseum Schiphol. Een gratis tentoonstelling over de verbeelding van sterke en individuele vrouwen op schilderijen en werken van vrouwelijke kunstenaars.

Publicatiedatum: 08/04/2022

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.