Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Erfgoed journaal Haarlemmermeer (Seizoen 3, Afl. 3)

Erfgoed journaal Haarlemmermeer brengt iedere twee maanden nieuws, tips en weetjes rond erfgoedlocaties in Haarlemmermeer avontuurlijk in beeld.

In het derde Erfgoed journaal van het derde seizoen komen de volgende onderwerpen aan bod:

• In Amsterdam noemden ze hem de ‘Haarlemse Tram’, daarbuiten de ‘Blauwe Tram’: de legendarische NZH-tram Amsterdam-Zandvoort, van het Spui in Amsterdam, via Halfweg, tot bijna aan het strand. En weer terug, 53 jaar lang en dagelijks met zo’n 20.000 tot 30.000 passagiers. In onze rubriek Bij de Buren zijn we hem stevig op het spoor. Plús zijn late nazaat, die nu in Haarlem in aanbouw is. Gaat ‘ie weer rijden?
• Verhalenpalen in het landschap van Haarlemmermeer markeren belangrijke historische plekken. Samen zijn ze een fiets- en inspiratienetwerk van formaat. Wethouder Marja Ruigrok (bij Verhalenpaal GEZAG; de oude secretarie in Hoofddorp) en Elise van Melis, directeur van Haarlemmermeermuseum De Cruquius (bij de Verhalenpaal DUIK; het Dr. Nanningabad), vertellen er meer over. Ook waarom er vijf nieuwe verhalenpalen bijkomen.
• Vliegtuigtechneut Theo Taling ontvangt De Klaverman in het Nederlands Transport Museum in Nieuw-Vennep aan de voet van een Douglas DC-2.
• Erfgoed UITtips: iedere woensdagochtend is De Polderschuur in Vijfhuizen open en Elisabeth van Welbergen exposeert in september in Cultureel Centrum Stompe Toren Spaarnwoude. Bij de opening van de tentoonstelling treedt zangeres Monique Rappa op.

Publicatiedatum: 04/07/2024

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

1 reactie

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.