Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Zee- en Havenmuseum extra open in de voorjaarsvakantie

In de voorjaarsvakantie iets leuks doen samen met de (klein)kinderen? Het Zee- en Havenmuseum is van zaterdag 17 februari t/m zondag 25 februari iedere middag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Alleen op maandag is het museum gesloten.

De middag vliegt om met een speurtocht, het sluizen- of escapespel, visjes vangen in het museumcafé, de toren beklimmen, knopen leggen, een duikershelm passen en achter het roer staan op de brug of kotter. Naast de grote vaste collectie zijn er twee exposities: ‘Navigeren door de eeuwen’ en een (verkoop) expositie ‘Tijd op Zee’ van schilder Fred Boom. Fred Boom zal op zaterdag 24 februari aanwezig op zijn expositie. Zaterdag 24 februari is het ook motorendraaidag. Deze middag draaien in de motorenhal de kleine en grote (scheeps)motoren.

Familieactiviteiten tijdens de voorjaarsvakantie. Foto: IJmuider Zee- en Havenmuseum.

Na de vakantie is het museum naast de vaste openingsmiddagen (woensdag, zaterdag en zondag), ook op vrijdagmiddag van 13 tot 17 uur open. Museumkaart geldig. Het museum bevindt zich aan de Havenkade 55 in IJmuiden. Kijk voor meer informatie op de website van het museum.

Familieactiviteiten tijdens de voorjaarsvakantie. Foto: IJmuider Zee- en Havenmuseum.

Bron: IJmuider Zee- en Havenmuseum

Publicatiedatum: 19/02/2024

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.