Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Spot de QR-bordjes van Oneindig Noord-Holland

De redactie van Oneindig Noord-Holland werkt momenteel aan de verwijdering van versleten en verouderde bordjes met daarop QR-codes, behorend bij wandel- en fietsroutes door de hele provincie. Heb je een bordje van ons gespot? Laat het weten via redactie@onh.nl!

In samenwerking met gemeentes en lokale historische verenigingen zijn vanaf 2011 verschillende wandel- en fietsroutes door Noord-Holland uitgezet. Hierbij is gebruik gemaakt van bordjes met daarop QR-codes, destijds een moderne en veelbelovende technologie. De codes konden met smartphones gescand worden en verwezen naar verhalen op Oneindig Noord-Holland.

Inmiddels, ruim tien jaar later, zijn de meeste van deze bordjes helaas niet meer bruikbaar. De QR-codes verwijzen vaak niet meer door naar de juiste verhalen of geven een foutmelding. Daarnaast verkeren de meeste bordjes in verweerde toestand, waardoor de codes niet meer leesbaar zijn. Zo is het niet mogelijk om de routes te wandelen en de bijbehorende verhalen te lezen – en daar willen we verandering in brengen!

Een groot aantal QR-bordjes verkeert in verweerde toestand. Foto: Redactie Oneindig Noord-Holland.

Omdat Oneindig Noord-Holland het erfgoed van onze provincie voor iedereen zo toegankelijk mogelijk wil maken, is besloten om de verouderde bordjes te verwijderen. De verhalen zelf verdwijnen zeker niet. We brengen ze op een nieuwe manier onder de aandacht. Door middel van een uitgebreide kaart kunnen alle verhalen nu gemakkelijk gevonden worden. Per plaats, periode of zelfs rondom jouw eigen locatie – precies zoals jij het wilt.

Een deel van onze QR-bordjes is de afgelopen tijd al verwijderd door Recreatie Noord-Holland. Maar we blijken meer bordjes te hebben dan we aanvankelijk dachten. Hier worden we gelukkig regelmatig door oplettende wandelaars op gewezen. Dus zijn we een grote zoektocht gestart naar de laatste bordjes met QR-codes.

Ben je een QR-bordje of -tegel van ons tegengekomen, op straat of bevestigd aan een paal of gebouw? Laat het ons dan weten door een e-mail te sturen aan redactie@onh.nl. Onze dank is groot!

Publicatiedatum: 15/05/2021

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.