Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Hemelbestormers in Grote Kerk Naarden

Grote Kerk Naarden herbergt een unieke kunstschat: het beschilderde tongewelf uit 1518. Om de Sixtijnse Kapel van het Noorden te behouden wordt het tongewelf vanaf september 2024 gerestaureerd. Tijdens de restauratie doet de unieke kans zich voor om oog in oog te staan met de schilderingen. Met een trap 'bestorm' de de geschilderde hemel van Grote Kerk Naarden. Grijp nu dus nog je kans om dit unieke kunstwerk van dichtbij te bekijken!

Uniek tongewelf

De vijf eeuwen oude schilderingen zijn ongekend goed bewaard gebleven, en daardoor uitzonderlijk in Nederland. Samen vormen de schilderingen een fascinerend Bijbels beeldverhaal. Uit conditieonderzoek is gebleken dat er sprake is van loszittende verf en beschadigingen. De restauratie om het gewelf te behouden start in september 2024. Vanaf dat moment ligt er een vloer onder het gewelf en werkt een team van ongeveer acht restauratoren 2,5 jaar aan de opgave.

Hemelbestormers. Beeld: Grote Kerk Naarden.

Bezoek

Via de steiger kunnen een beperkt aantal mensen per uur de schilderingen bezichtigen. Er gaat een publieksbegeleider mee van Grote Kerk Naarden die vertelt over het tongewelf. Tickets kosten €15,-. Kinderen en jongeren van 10 t/m 18 jaar kunnen onder begeleiding van een volwassene de steiger voor € 5,- bezoeken. Het bezoek is niet geschikt voor kinderen onder de 10 jaar. Er is geen lift.

Hemelbestormers vindt plaats van oktober tot en met januari. Tickets zijn te boeken voor de weekenddagen. Boek je ticket hier. Bijdragen aan de restauratie van het tongewelf? Doneer via de website of word Vriend.

Het tongewelf van Grote Kerk Naarden. Foto: Masha Bakker.

Bron: Grote Kerk Naarden

Publicatiedatum: 09/07/2024

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.