Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

HeerlijkHeden nummer 200 is verschenen

In de laatste week van april is HeerlijkHeden 200 verschenen. HeerlijkHeden is het tijdschrift van de Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek (HVHB). Het is geen jubileumnummer, maar wel een bijzondere editie vanwege het feit dat Marloes van Buuren na 17 jaar afscheid genomen heeft als eindredactrice en Anja Kroon na 12 jaar als lid van de redactiecommissie.

Op vrijdag 26 april is deze bijzondere editie van HeerlijkHeden aangeboden aan Falgun Binnendijk, de nieuwe burgemeester van Heemstede. Hij wil graag op allerlei manieren zijn gemeente leren kennen en daarbij hoort natuurlijk ook de historie. Marloes van Buuren, voorzitter Wim Gohres en Ellen Kerkvliet lieten de fraai uitgevoerde HeerlijkHeden aan de burgemeester zien.

De nieuwe burgemeester is zeer geïnteresseerd in de historie van Heemstede en Bennebroek en laat zich graag informeren door Marloes van Buuren, Wim Gohres en Ellen Kerkvliet. Foto: Harry Opheikens, via HVHB.

Van struikelstenen tot jeugdclubs

Ook nummer 200 is weer gevuld met zeer fraaie en informatieve artikelen. Passend bij de periode van het jaar wordt er aandacht gegeven aan de achtergrond van het struikelstenenproject en de drie families voor wie deze gedenkstenen in Heemstede gelegd zijn. Twee nieuwe redactieleden schreven elk hun eerste bijdrage, over respectievelijk een betonnen huis aan de Bronsteeweg en modezaak Reyngoud die na 94 jaar aan de Binnenweg de deuren sluit. Honk- en Softbalvereniging RCH-Pinguïns wordt in het zonnetje gezet vanwege het 90-jarig bestaan.

Op 11 mei opent in het Pomphuis een tentoonstelling over drie clubs die hun onderdak hadden in het Oude Posthuis in Heemstede: de sociëteiten 18+ en IT en jeugdfotoclub Het Ogenblik. Als introductie daarop staat in HeerlijkHeden 200 het artikel ‘Dansen in het Oude Posthuis’ met leuke oude foto’s en veel herinneringen aan 18+, dat opgericht werd in 1963. Wanneer de tentoonstelling geopend is, kun je lezen in de agenda op de website van de HVHB. Verder in dit nummer aandacht voor de geschiedenis van de postbezorging in Bennebroek en archeologische opgravingen bij het voormalige kasteel Berkenrode in 1956.

De oplossing van de prijspuzzel kan tot 26 mei ingestuurd worden. Via HVHB.

Prijspuzzel

Om er een feestelijk tintje aan te geven, is voor alle lezers een veelzijdige, kleurrijke filippinepuzzel, met als thema de geschiedenis van Heemstede en Bennebroek, als inlegvel in HeerlijkHeden bijgevoegd. Er zijn drie mooie prijzen te winnen.

De puzzel is tevens te downloaden op de website van de HVHB en de oplossing kan tot 26 mei ingestuurd worden. Instructies zijn op de puzzel en de website te lezen.

Bron: Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek

Publicatiedatum: 06/05/2024

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.