Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Expositie ‘Bord voor je Kop!’ in het Noord-Hollands Archief

Jongerenactivisme is actueel. Van spijbelen voor het klimaat tot protesten tegen het woonbeleid en leenstelsel, jongvolwassenen gingen de laatste jaren massaal de straat op. Dit activisme staat in een langere traditie van jongerenprotesten in de 20ste eeuw.

Met de tentoonstelling Bord voor je Kop! wil het Noord-Hollands Archief jongeren laten reflecteren op belangrijke thema’s in hun leven en deze in perspectief plaatsen van thema’s van jongerenprotesten in de twintigste eeuw. Scholieren uit Haarlem van Het Schoter, het Sancta Maria Lyceum en het Coornhert Lyceum tonen in de tentoonstelling protestborden en linosneden, studenten van ArtEZ Zwolle presenteren PRO!TEST, een reeks sandwichborden en pakken waarmee ze een parade opvoeren, en deelnemers van het jongerenprogramma ARTCORE laten hun eigen protestwerken zien.

Protest ‘geld voor havo niet voor navo’. Beeld: Noord-Hollands Archief.

Het Noord-Hollands Archief organiseert de tentoonstelling naar aanleiding van de Stripdagen in Haarlem, in samenwerking met DUONAR en is in het weekend van de Stripdagen (31 mei t/m 2 juni) extra te bezoeken. Er worden dan ook interessante workshops georganiseerd, lees hier meer.

Beeld: Olivia Maaskant, Coornhert Lyceum.

De expositie ‘Bord voor je kop’ in de Janskerk, het bezoekerscentrum van het Noord-Hollands Archief, is te zien van 16 mei t/m 21 juni 2024. Het archief is geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en iedere derde zaterdag van de maand van 9.00 tot 16.00 uur. Gratis entree.

Bron: Noord-Hollands Archief

Publicatiedatum: 15/05/2024

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.