Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Olaf Kraak over zijn bloemenmeisjes-foto

Fotografen over hun favoriete foto van Fotopersbureau De Boer (aflevering 1)

Een van de fotografen die bij Fotopersbureau De Boer het vak leerde, is Olaf Kraak, die meerdere keren in de prijzen vielen bij de Zilveren Camera. Hij zat een blauwe maandag op een lerarenopleiding, maar vond fotograferen veel leuker. Op aanraden van zijn vader belde hij Poppe de Boer. Hij kon direct beginnen. “Het was de mooiste periode uit mijn loopbaan tot dusverre”, vertelde hij in 2019 aan het Haarlems Dagblad. “Ik heb daar echt het vak van journalist geleerd. Dag en nacht moest je bereikbaar zijn. Je werd toen overal op afgestuurd.”

Kraak zou zeven jaar bij Fotopersbureau De Boer blijven en werkte daarna bij het ANP. Tegenwoordig werkt hij als freelancer voor onder meer NRC, Trouw en het Algemeen Dagblad. Hij is nog niet van plan om te stoppen, al zijn de tarieven ‘de laatste honderd jaar gelijk gebleven’. “Dit is toch het mooiste beroep?”

Jij kunt nu ook aan de slag met de collectie van De Boer. Help het Noord-Hollands Archief om de foto’s aan het juiste onderwerp te koppelen via Vele Handen! Lees hier meer over het project ‘Fotografisch Geheugen‘.

Bron: Noord-Hollands Archief

Publicatiedatum: 02/07/2021

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.