Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Oer-IJ lezingen 2023


Op donderdag 19 januari 2023 vond de Oer-IJ-lezing met als thema ‘Natuurwaarden’ in Huis van Hilde plaats. Het Oer-IJ-gebied ligt in de noordvleugel van de Randstad, sterk verstedelijkt maar desondanks met verrassend veel natuur. Overal staat de natuur onder druk, ook in ons gebied. Vier sprekers lieten, elk vanuit hun eigen deskundigheid, hun licht schijnen over wat de belangrijkste natuurwaarden in het Oer-IJ-gebied zijn en hoe de natuurkwaliteiten nog versterkt en verbeterd kunnen worden.

Op 16 maart 2023 vond de Oer-IJ-lezing met als thema ‘Klimaatverandering’ in Huis van Hilde plaats. De verandering van het klimaat wordt door steeds meer mensen gevoeld. Duurzaamheid gaat over ingrepen gericht op de toekomst. Hans van Weenen, duurzaamheidsdeskundige en bestuurslid van de Stichting Oer-IJ, laat zien hoe het verleden daarvoor een inspiratiebron kan zijn. Hij verbindt duurzame ontwikkeling, landschap en erfgoed, en licht toe hoe aanpassing aan veranderingen in de omgeving al eeuwenlang een thema is voor Castricum. Welke kansen biedt het historisch landschap voor oplossingen van de huidige klimaatproblemen?

Stichting Oer-IJ organiseert in samenwerking met Huis van Hilde in 2023 een serie van drie interessante lezingen. Op 19 januari over de stand van de natuur in de regio Kennemerland, op 16 februari over de tv-productie ‘Het Verhaal van Nederland’ en op 16 maart over de gevolgen van klimaatverandering in deze omgeving. Kijk hier voor meer informatie.

Publicatiedatum: 01/02/2023

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.