Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Landschapstalks – deel 1: Energietransitie & cultuurlandschap


Filmverslag Landschapstalks – deel 1: Regionale Energie Strategie

Kijk hier het filmverslag terug van de landschapstalk over energietransitie – de eerste van een driedelige serie talks in het kader van het themajaar “Ode aan het Landschap”. Tijdens de landschapstalks staat de verandering van het Nederlandse landschap centraal. Kan de identiteit van het landschap een drager zijn voor toekomstige ontwikkelingen en opgaven zoals energietransitie, agrarische transformatie, woningbouw en toerisme? Bestuurders, bewoners, belanghebbenden en experts gaan hierover in discussie.

De talk vond plaats op voormalige vuilstortplaats Schoteroog, een locatie waar de ruimtelijke claims van recreatie, afvalverwerking, de RES-zoekgebieden, NNN en het UNESCO werelderfgoed de Stelling van Amsterdam samenkomen.

Onder leiding van host Ellen Klaus discussieerden onder andere gedeputeerde Edward Stigter (Provincie Noord-Holland), Edwin Raap (Erfgoeddeal) en Bert Krom (Afvalzorg) over de voorwaarden die gesteld kunnen worden om deze opgaven succesvol samen te brengen. Kijk voor meer informatie over de landschapstalks op de website van Ode aan het Landschap.

Publicatiedatum: 27/07/2021

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.