Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Fotograaf Marisa Beretta over Dance Valley 2001

Fotografen over hun favoriete foto van Fotopersbureau De Boer (aflevering 2)

Dance Valley liep in 2001 uit op een fiasco. Er kwamen 90.000 bezoekers naar het dancefestival in Velsen – tienduizenden meer dan op de eerdere edities – en de organisatie was daar niet op voorbereid. Marisa Beretta van Fotopersbureau De Boer werd ’s nachts uit bed gebeld. Aan het einde van de warme festivaldag was het begonnen te regenen. Alle bezoekers wilden tegelijk naar huis, voor veel mensen was geen vervoer beschikbaar. Tientallen mensen raakten daardoor onderkoeld. Beretta: “Het was een soort David Lynch film. Donker met allemaal mensen die over de straat liepen, helemaal in paniek.”

Marisa Beretta werkte van 1999 tot 2002 bij Fotopersbureau De Boer. Ze werkte ook als fotografe voor ANP, GPD en het Haarlems Dagblad. Tegenwoordig is ze directeur van Stichting Kapsalon in Haarlem. Samen met bewoners en kunstenaars wil deze stichting verhalen omzetten in verschillende kunstvormen. Beretta werkt het liefst op het raakvlak van samenleving, kunst en fotografie. Met het intergenerationeel foto-project www.DubbelBelicht.nl won zij de BNG Lang Leve de Kunstprijs in 2019. Naast haar sociale projecten werkt zij voor diverse opdrachtgevers zoals de gemeente Haarlem en de provincie Noord-Holland.

Jij kunt nu ook aan de slag met de collectie van De Boer. Help het Noord-Hollands Archief om de foto’s aan het juiste onderwerp te koppelen via Vele Handen! Lees hier meer over het project ‘Fotografisch Geheugen‘.

Bron: Noord-Hollands Archief

Publicatiedatum: 08/07/2021

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.