Breukelen

Gratis kinderworkshop: kalligraferen

Voor kinderen tussen 8-12 jaar die van tekenen en knutselen houden, organiseert RHC Vecht en Venen in de herfstvakantie een gratis workshop kalligraferen.

>

Cursus: paleografie (oud schrift lezen)

Dit najaar organiseert RHC Vecht en Venen een beginnerscursus paleografie. Paleografie is het lezen en ontcijferen van oude handschriften. De cursus vindt plaats op donderdagavonden van 19.30 – 21.00 uur, van 4 november tot en met 2 december.

>

Schrijfworkshop: ‘Ieder zijn vak’

Op dinsdagavond 26 oktober organiseert RHC Vecht en Venen van 19.00 tot 21.30 uur de gratis schrijfworkshop ‘Ieder zijn vak’. Hierin leer je onder leiding van docent Eunice Bom het verhaal te schrijven over jouw werkende leven of dat van je ouders. Dit alles binnen het thema van de Maand van de Geschiedenis ‘Aan het werk!’.

>

Met een koffer vol naar Brooklyn

Aan de hand van archiefstukken en foto’s word je meegenomen in de geschiedenis van vier eeuwen Nederlandse cultuur in Amerika. De tentoonstelling zit daarnaast boordevol interactieve en educatieve elementen. Zo is er een ladekast met opdrachten, zoekplaatjes, een lichtbak waarmee je je naam in oud-Nederlands schrift kan schrijven én een koffer waarin je kan laten zien wat jij zou meenemen op reis naar Amerika. Bezoek aan de tentoonstelling is gratis en kan zonder afspraak van maandag t/m vrijdag van 10.00 – 16.00 uur. In de zomervakantie is de tentoonstelling ook op zaterdag geopend en vindt er elke week een activiteit plaats.

>