Zuurkoolkoekjes met lamshamburgers

Voor 12 Personen

Ingredi├źnten

500 gr zuurkool
2 kleine biologische eieren
1.5 el bloem
2 el peterselie
3 tl zonnebloemolie
60 gr boter
250 gr lamsgehakt
0.5 tl gemalen komijn
0.5 tl gemalen koriander
zout & versgemalen peper

Bereiding

Spoel de zuurkool even in ruim koud water. Knijp hem goed uit en dep hem droog. Snijd de zuurkool iets fijner. Klop de eieren los en roer ze samen met peterselie, bloem en wat zout en peper door de zuurkool. Vorm kleine koekjes van het mengsel. Verhit de olie en de boter in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag en bak hierin de koekjes in 8-10 min. goudgeel, keer ze halverwege en laat ze op keukenpapier uitlekken. Houd de koekjes warm in een voorverwarmde oven op 150┬░C.

Kneed het gehakt met de komijn, gemalen koriander en zout en peper naar smaak door elkaar. Vorm van het gehakt kleine hamburgers, verhit de boter in een koekenpan en bak de hamburgers in ca. 3 minuten per kant bruin en gaar.