Wereldberoemd geworden schuilplaats

In het achterhuis van Prinsengracht 263 zat Anne Frank twee jaar ondergedoken. Bron: BeeldbankWO2 – NIOD – 27934. In het achterhuis van Prinsengracht 263 zat Anne Frank twee jaar ondergedoken. Het achterhuis van het Amsterdamse grachtenpand Prinsengracht 263 is tijdens de Tweede Wereldoorlog twee jaar lang een schuilplaats voor acht mensen. Zeven van hen zullen […]

In het achterhuis van Prinsengracht 263 zat Anne Frank twee jaar ondergedoken.

Bron: BeeldbankWO2 – NIOD – 27934.

In het achterhuis van Prinsengracht 263 zat Anne Frank twee jaar ondergedoken.In het achterhuis van Prinsengracht 263 zat Anne Frank twee jaar ondergedoken.

Het achterhuis van het Amsterdamse grachtenpand Prinsengracht 263 is tijdens de Tweede Wereldoorlog twee jaar lang een schuilplaats voor acht mensen. Zeven van hen zullen de oorlog niet overleven. Nu is het een huis dat jaarlijks door ongeveer 1 miljoen mensen wordt bezocht.
Het huis herinnert indringend aan die oorlog, aan de joodse onderduikers die zich hier twee jaar lang verborgen houden voor de nazi’s, aan Anne Frank en het beroemd geworden dagboek dat zij hier schrijft. Het is vandaag de dag een wereldwijd bekend museum. 

Dit is een routepunt van de Fotoroute: Amsterdam en de Tweede Wereldoorlog.

Publicatiedatum: 27/11/2014

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.