Street Museum NL

Met Street Museum NL App maakt de provincie Noord-Holland cultureel erfgoed voor iedereen toegankelijk. Deze gratis app voor smartphones is beschikbaar in de App Store en Android Market. Street Museum NL van Oneindig Noord-Holland haalt het verleden naar het heden met ruim 1.000 Noord-Hollandse afbeeldingen uit collecties van musea en archieven. De app toont oude foto’s, ansichtkaarten en schilderijen door heel Noord-Holland in het straatbeeld van vandaag.

Werking van de app

De gebruiker richt de camera van z’n smartphone op de historische plek. Street Museum NL herkent waar hij staat en toont dan een beeld van vroeger in het beeld van nu. Via Twitter of e-mail kan men de historische afbeelding delen met vrienden. Een Google Maps-kaart geeft aan waar in de buurt nog meer historische beelden zijn te ontdekken. De app geeft ook veel toeristische informatie, zoals VVV’s, restaurants en fietsverhuur.

Ruud Feltkamp legt uit hoe Street Museum NL werkt

Met de gratis app Street Museum NL zie je op je smartphone oude foto’s, ansichtkaarten en schilderijen in het straatbeeld van vandaag. In Amsterdam en in zeven andere Noord-Hollandse steden. Ruud Feltkamp legt uit hoe de app Street Museum NL werkt.

7 Regio’s

Voor het gebruiksgemak van de app zijn de beelden van Noord-Holland verdeeld over 7 bestanden, 7 regio’s, die afzonderlijk kunnen worden gedownload. Dit zijn: Alkmaar en omgeving, Amsterdam, Den Helder, Haarlem, Het Gooi, Hoorn en Zaanstreek.

Street Museum NL is een idee van het Noord-Hollands Archief en Oneindig Noord-Holland.

Links naar de app

U kunt de app downloaden via de app store en de android market. Hieronder vindt u de links:

APP  PLAY

Filmpjes

Ter gelegenheid van de lancering van de app in de 7 regio’s werden filmpjes gemaakt. Links naar de filmpjes vindt u hier:

Publicatiedatum: 11/05/2012