Routes in Amsterdam en omgeving

De Franse keizer Napoleon verbleef vanaf 9 oktober 1811 twee weken in Amsterdam. Zijn bezoek aan de hoofdstad vormde een van de hoogtepunten van zijn officiële tournee door de Hollandse Departementen. Kijk door de ogen van de keizer naar de stad.   Ga naar route: Napoleon in Amsterdam. Deze route is een van de vijf Napoleon-routes van Oneindig Noord-Holland.

In Ouderkerk aan de Amstel wandel je door de tijd. In een paar honderd meter maak je een ommetje door zo’n duizend jaar. Wat heeft zich achter de gevels van de monumenten afgespeeld? Met een kort uitstapje naar Duivendrecht.

Ga naar route: Ommetje van duizend jaarDe IJdijken vertellen ons veel over de geschiedenis van Amsterdam en omgeving. Fiets of wandel over de IJdijken en ontdek de verborgen geschiedenis.Fietstocht over (oude) zeedijken rond de havens van Amsterdam.

Ga naar route: Amsterdamse Havens en Zaanse ZeedijkenPopster en kunstenaar Herman Brood dwaalde dag en nacht rond door Amsterdam. Zo  kleurde hij de stad. Letterlijk en figuurlijk. Volg het spoor van Brood op je mobiele telefoon.

Ga naar route: Broodspoor door Amsterdam

Herman Brood

Herman BroodHerman Brood

Publicatiedatum: 26/10/2011