Romige bloemkoolsoep met Hollandse blauwaderkaas

Voor 5 personen

Ingrediƫnten

2 eetlepels roomboter
2 uien, grof gesneden
1 grote bloemkool (ongeveer 600 g)
1 liter groentenbouillon
250 ml slagroom
100 gr Hollandse blauwe kaas, verkruimeld

Bereiding

Smelt de boter in een grote pan en fruit de ui op matig hoog vuur 5 minuten, ze mogen niet kleuren. Verwijder het groen en snijd de bloemkool verticaal in plakken van 1 cm dik. Snijd de stugge stronk weg. Leg de plakken bloemkool bij de ui in de pan en schenk er 1 liter water of kippenbouillon op. Voeg zout en peper toe. Breng het vocht aan de kook en laat 15 minuten zachtjes doorkoken, tot de bloemkool gaar is. Voeg de slagroom toe en kook de soep nog 5 minuten door. Pureer de bloemkoolsoep met de staafmixer en proef of er misschien extra zout of peper bij moet. Voeg voor het serveren de verkruimelde blauwe kaas toe.