Ravage na onbedoeld bombardement

Door Duitse bommen getroffen huizen aan de Blauwburgwal, 11 mei 1940. Bron: BeeldbankWO2 – NIOD – 64808. Door Duitse bommen getroffen huizen aan de Blauwburgwal, 11 mei 1940. Tijdens de Duitse invasie wordt boven Sloterdijk op 11 mei 1940 een Duits vliegtuig door het luchtafweergeschut aangeschoten. Het toestel vliegt door, maar in nood verkerend laat […]

Door Duitse bommen getroffen huizen aan de Blauwburgwal, 11 mei 1940.

Bron: BeeldbankWO2 – NIOD – 64808.

Door Duitse bommen getroffen huizen aan de Blauwburgwal, 11 mei 1940.Door Duitse bommen getroffen huizen aan de Blauwburgwal, 11 mei 1940.

Tijdens de Duitse invasie wordt boven Sloterdijk op 11 mei 1940 een Duits vliegtuig door het luchtafweergeschut aangeschoten. Het toestel vliegt door, maar in nood verkerend laat het twee bommen vallen, die neerkomen midden in het centrum van de stad op de Blauwburgwal, hoek Herengracht. Een bom ketst via de brug in het water, maar de andere bom komt in een rij woningen terecht. Twaalf woningen worden in een klap weggevaagd. De paniek die losbreekt is groot. Omstanders schieten toe om hulp te bieden. Twee mannen hebben het stoffelijke overschot van een slachtoffer op een rek gelegd en lopen er gehaast mee weg. In totaal komen 44 burgers om het leven.Dit is een routepunt van de Fotoroute: Amsterdam en de Tweede Wereldoorlog.

Publicatiedatum: 27/11/2014

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.