Lolly van skaepsrond en knapperige peer

Voor 4 personen

Ingrediënten

4 st peer
8 el poedersuiker
45 gr skaepsrond kaas
8 sateprikkers
mandoline
siliconenmatjes
kleine zeef
paletmes

Bereiding

Verwarm een oven op 140 graden. Snij de peer in flinterdunne plakken. Snij de peer van boven naar beneden in lange plakjes mbv de mandoline. Vermijd het klokhuis. Verdeel de plakjes over het siliconenmatje en bestrooi ze ruim met poedersuiker. Doe steeds een lepel suiker in een kleine bolzeef schud die leeg boven de plakjes peer. Laat ze karameliseren en drogen in 8 minuten. Haal de plaat uit de oven en draai elk plakje om met behulp van een paletmes. Bestrooi ook deze kant met poedersuiker, zet de ovenplaat weer in de oven. Bak ook de andere kant 8 minuten en haal ze dan uit de oven. Laat de suiker afkoelen zodat de plakjes peer knapperig worden. Laat ze iets langer in de oven als ze nog niet knapperig worden. Snij ondertussen de kaas in gelijkmatige dikke plakjes van ±4x4cm. Plak twee kleine plakjes peer tegen de kaas en steek op een satéprikker. Serveer op grote platte schalen.

Publicatiedatum: 21/06/2012