Informatiecentrum Westfrisiaweg

De komende jaren waarderen we de N23 Westfrisiaweg op om veiligheid, doorstroming en economische structuur te verbeteren. Vooruitlopend op de werkzaamheden voeren archeologen onderzoek uit om belangrijke archeologische vindplaatsen te onderzoeken en behouden.

In het informatiecentrum van de N23 Westfrisiaweg tonen we in oktober 2014 Archeologiemaand verschillende vondsten zoals een kookpot uit de late bronstijd, verschillende werktuigen uit het laat-neolithicum, een conisch object uit de bronstijd en sikkels. Ook zijn er maquettes en een groot paneel van 'Cees de Steentijdman'. Hij leefde 4500 jaar geleden in de nieuwe steentijd en is de best bewaarde prehistorische mens van Nederland.

n

In 2014 zijn de opgravingen rondom de N23 Westfrisiaweg begonnen. In het buitengebied wordt vooral gezocht naar nederzettingen en landerijen van de boeren uit de bronstijd en soms ook uit de periode daarvoor, het laat-neolithicum. Ook worden er resten van huizen gevonden uit de middeleeuwen en de nieuwe tijd, maar daaronder soms ook nog sporen uit de bronstijd. Zo ontstaat er meer en meer een beeld van hoe de boeren in West-Friesland vroeger leefden.

Informatiecentrum Westfrisiaweg.

Bron: Provincie Noord-Holland.

Informatiecentrum Westfrisiaweg.Informatiecentrum Westfrisiaweg.

Het informatiecentrum is vanaf 6 oktober 2014 geopend op:
maandag tot en met donderdag van 10:00 uur – 17:00 uur.
Adres: Keern 231a Zwaag.
Zie ook N23 Westfrisiaweg.

Dit is een routepunt van de archeologieroute Langs bijzondere vindplaatsen in Westfriesland.

Publicatiedatum: 23/09/2014

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.