Horen, zien en lachen met André van Duin

Volkskomiek André van Duin bereikt dit jaar de leeftijd van 65 jaar. Ter ere van zijn verjaardag is er in Beeld en Geluid een tentoonstelling aan hem gewijd. Een feestje om naar te luisteren en te kijken, maar ook om zelf aan mee te doen. Niks is te gek en je lachspieren zullen zeker niet ongebruikt blijven tijdens dit museumbezoek!

Welkom bij Chez André

Zodra je de eerste de beste trap oploopt die je tegen komt, weet je direct waar je moet zijn. Het grappige geleuter van André van Duin komt meteen je oren in. Een van de deuren uit het opvallende decor zwaait voor je open als je op de bel hebt gedrukt. Je komt in een schitterende ruimte terecht met 3D-schermen, een tafel, vrolijk gekleurde stoelen in barokstijl en kroonluchters. Wat zich daar afspeelt is interactief, modern, veelzijdig, verrassend, grappig en levensecht. Het is echt de moeite waard om hier een tijdje te blijven kijken. Wat mij betreft is dit de topper van de tentoonstelling!

Ogen, oren en tijd te kort

Na deze vermakelijk start loop je door naar verschillende andere ruimtes. Je kunt daar onder andere zelf filmpjes kiezen die je wilt bekijken en fragmenten beluisteren van bijvoorbeeld de bekende liedjes van André. Er zijn ook meer dan genoeg attributen waar je tussen kunt snuffelen, zoals verzamelstukken die in het bezit zijn van fans van André van Duin. Er hangen zelfs originele pakken van zijn typetjes. De tentoonstelling belicht tevens het privéleven van André van Duin, waardoor je meer ontdekt over de man achter de personages. Dat geeft iets serieus tussen al het geginnegap en zorgt voor een goede balans.

Van wc tot café tot je eigen huis

Vele typetjes heeft hij al gespeeld en daar kan ook nog wel een toiletjuffrouw bij. Al wordt het bij de wc’s wel een beetje een vieze boel. Waarschijnlijk loop je na het doortrekken met rode wangen door naar het café. Daar kan je uitrusten, nog meer filmpjes kijken of samen met iemand anders een barquiz doen. Vind je jezelf ook een geschikte komiek en entertainer? Leef je dan uit in een van de studio’s en maak je eigen Dik Voormekaar Show, zing mee met de bekende liedjes of spreek hilarische Animal Crackers in. Het resultaat wordt naar je mail gestuurd, zodat je thuis nog na kan genieten van dit leuke Noord-Hollandse uitje!De humoristische tentoonstelling ‘Horen, zien en lachen met André van Duin’ is nog tot en met 28 oktober te zien in Beeld en Geluid te Hilversum.

Voor meer informatie over de tentoonstelling en over André van Duin kan je terecht op http://www.beeldengeluid.nl/tentoonstellingen/andre-van-duin.

Andre van Duin

Andre van DuinAndre van Duin

Publicatiedatum: 19/04/2012

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.