Het Vredeskerkje in Bergen aan Zee

Het kerkje is gebouwd in 1918 naar een ontwerp van H.L. Baron Taets van Amerongen samen met P. Elders in opdracht van de familie Van Reenen.
In de plaatsing van de toren is een Noord-Hollandse traditie gevolgd, door deze niet geheel voor, maar in het kerkfront te situeren.

Waarde

Het kerkje valt op als baken in een open landschap. Sociaalhistorisch is het van belang gezien de achterliggende gedachte van verbroeding na de Eerste Wereldoorlog.
Tevens is het samenwerkingsverband tussen de vier verschillende interieurbouwers Ed Jacobs, A. Termote, Sidney Ward en Lotte Benter bijzonder.

De Vredeskerk in Bergen aan Zee

Bron: ONH

De Vredeskerk in Bergen aan ZeeDe Vredeskerk in Bergen aan Zee

Provinciale monumenten vertellen het verhaal van de geschiedenis van Noord-Holland en zijn bepalend voor de identiteit van de diverse regio’s. Provinciale monumenten zijn beschermd op basis van de provinciale monumentenverordening. De provincie Noord-Holland wil dit erfgoed behouden en de beleving hiervan door haar bewoners en bezoekers zo breed mogelijk maken. De provinciale monumentenlijst bevat onder meer stolpboerderijen, kerken, waterstaatkundige werken, villa’s en industrieel erfgoed.Adres: Kerkstraat 21, Bergen aan Zee

Publicatiedatum: 05/03/2012

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.