Het Petrus Canisius College

Het Petrus Canisius College is een Nederlandse katholieke middelbare scholengemeenschap in Alkmaar. Het wordt afgekort als het PCC. Het PCC heeft vijf vestigingen. Drie zijn er gevestigd in Alkmaar, namelijk het Fabritius, het Lyceum en de Oosterhout. Er is één vestiging in Heiloo en één in Bergen. Er wordt van vmbo tot gymnasium lesgegeven, dus het is een Universumschool. De school heeft op dit moment 3000 leerlingen, die afkomstig zijn uit de hele omgeving van Alkmaar. Het PCC hanteert zes pijlers. Deze pijlers zijn: verwondering, eigenheid, vertrouwen, spiritualiteit, ontmoeting en traditie. De directeur van deze scholengemeenschap is Mw. Drs. A. Harteveld.

De vestigingen

In het jaar 2012 is op PCC het Lyceum de vestigingsdirecteur mevrouw drs. G.A.C. Koops. Er wordt op deze vestiging lesgegeven van havo tot het gymnasium. Op deze vestiging zitten ongeveer 900 leerlingen. Op PCC Fabritius wordt er lesgegeven in de onderbouw van vmbo tot vwo. In de bovenbouw wordt alleen lesgegeven in mavo. De vestigingsdirecteur is mevrouw K. Cozijn-Keder. Op PCC Oosterhout is er een vakcollege. Hier kun je techniek en mens en dienstverlenen volgen. Dit is bijzonder, omdat het niet op de andere vestigingen wordt gegeven. De vestigingsdirecteur is dhr. Johan Dekker. Op PCC Bergen en Heiloo kun je Sportklas en Anglia doen. Anglia is een gevorderde vorm van Engels. Die je in staat stelt om in Engelstalige landen makkelijker aangenomen te worden op een universiteit.

Gedragscodes op het PCC

Op het PCC worden ook gedragscodes gehanteerd die gaan als volgt: 1.Je omgeving respecteren.2.Elkaar respecteren.3.De werksfeer respecteren.4.Afspraken respecteren.5.Jezelf respecteren.

Coolste Conciërge

Dit jaar is Piet Laan van PCC het Lyceum uitgeroepen tot Coolste Conciërge van Alkmaar en Omgeving. Iedereen kon stemmen op www.ffcentraal.nl . Piet Laan had veel concurrenten, maar op de laatste dag won hij met 92% van de 18000 stemmen. Zijn prijs was een dagje waterskiën met een klas naar keuze.

Wij op het PCC

Wij (Sjors de Winter en Jeffrey Kersbergen) zitten op het PCC het Lyceum. In de eerste twee jaar zaten wij op het PCC Fabritius. Wij vinden dat er goed lesgegeven wordt op het PCC. Dat komt door de gemotiveerde leraren. Dit is gemaakt door Sjors de Winter en Jeffrey Kersbergen.

Publicatiedatum: 04/07/2012